Prepareren huisdieren

Informatie over prepareren van uw huisdier

Uw hond of kat op laten zetten? Wat houdt dit in?

Uitsluitend de huid (en afhankelijk van de gekozen methode) de (schoongemaakte) schedel en beenderen in de poten worden gebruikt voor het opzetten. Dus wat u terugkrijgt is ongeveer 10% van het dier.

Een met zorg gemodelleerd model op basis van de afmetingen van uw dier. Om dit model wordt de huid bevestigd.

Om een zo goed mogelijk eindresultaat te bereiken is het raadzaam dat u aan het einde van het opzet proces als het dier weer toonbaar is komt kijken of alles naar wens is. Kleine veranderingen kunnen dan nog binnen enkele dagen doorgevoerd worden. Bijvoorbeeld de stand van de oren, de oogopslag, staart,e.t.c. E.v.t kunnen er foto`s gemaild worden van het resultaat. Hierop kunt u dan aangeven wat u anders wil hebben.

Reeds besproken lichaamshouding voor het prepareren, liggend, zittend, lopend e.d wordt niet meer veranderd of alleen tegen meerprijs.

Het benaderen van de oogopslag van het levende dier is eigenlijk onmogelijk,hoezeer wij ook ons best doen.

Slapend(liggend) op laten zetten is ook altijd zeer geslaagd en geef uw huisdier daarna thuis een privé plekje voor uzelf en maak er geen attractie van. Mensen (kijkers) die er niets mee hebben reageren doorgaans negatief. Het is uw eigen weloverwogen keuze waar geen uitleg voor nodig is.

Chris Hamstra
NVP-erkend Preparateur

Social LikeBox & Feed plugin Powered By Weblizar